Späť na témy

Žerie mi vodu…
SKODA OCTAVIA (1U2)

  • PEUGEOT 407 SW (6E_) 1.6 HDi 110
    @Miloššík Jan 16, 2023
    Člen
    Serem sa s tým od leta kedy mi zovrela prvý krát voda. Vymenený chladič,termostat,teplotné čidlo,nádobka. Tesnenie pod hlavou ssom menil pred rokom a technik mi vravel že tieto tesnenia sú kovové a že často neodchádzajú tak neviem či je prasknutá hlava alebo čo by bolo horšie blok motora…Je to TDI 1.9 , 81kW , ASV.
    Odpovedať

    Zahájená

    16.01.23

    Posl. odpoveď

    29.01.23

    Odpovede

    7

    Zobrazenia

    308

  • @Viliam Jan 16, 2023
    Člen
    pri výmene tesnenia pod hlavou museli skontrolovať samotnú hlavu valca, či nie je prasknutá, či nie je plochá, bola alebo nie, alebo táto informácia nebola oznámená? Bez správnej diagnóstiky je ťažké povedať.
    Odpovedať
    • PEUGEOT 407 SW (6E_) 1.6 HDi 110
      @Miloššík @Viliam Jan 16, 2023
      Člen
      Kedže ffinaancií málo a iba robota bola 150e + posielať do iného mesta a čakať, no a jazdiť bolo treba tak hlava nebola na kontrole no aale tiež mi dáky servisák vravel že tie hlavy nepraskali
      Odpovedať
  • PEUGEOT 407 SW (6E_) 1.6 HDi 110
    @Miloššík Jan 16, 2023
    Člen
    + neviem či to je s tým spojený problém , ale do intercooleru ide dosť oleja či vody? (čiernej tekutiny) ale oleja veľa neubúda a emulzia sa na víčku netvorí…Správa sa to tak že ked uplne zavrem nádržku tak vytlačí vodu a ked nechám odtiahnutú zátku tak vodu žerie aale že na 30km pri kludnej jazde 1l dolievam a  pri svižnej jazde na taku istu vzdialenosť alebo už pri zohriatom motore žožere aj všetkú vodu (úniky niesú)
    Odpovedať
  • @Viliam Jan 24, 2023
    Člen
    Podľa opisu sa zdá, že chladiacu kvapalinu vstupuje do valcov a vytlačí ju, keď je kryt zatvorený, pretože plyny sa rozpadnú do chladiaceho systému zo spaľovacej komory a tekutina ide inak v závislosti od pohonného spôsobu. Aký je problém pri ležaní v hlave alebo v bloku valca, musí sa skontrolovať a sledovať. Venuj pozornosť výfukovým plynom, nevyzerali skôr ako para a nefajčili? Prevádzka motora je alebo nie?
    Odpovedať
  • PEUGEOT 407 SW (6E_) 1.6 HDi 110
    @Miloššík Jan 24, 2023
    Člen
    áno ide asi do valca a výfúkne ju , technik mi vravel ešťe či neteči kúrenie…?
    Odpovedať
  • @Viliam Jan 27, 2023
    Člen
    ak prúdi výmenník tepla ohrievača, potom sa v priestore pre cestujúcich objaví nepríjemný zápach, na oknách sedí viac pár chladiacej kvapaliny a veľmi sa potia. Ako možnosť skontrolovať, či výmenník tepla netečie alebo nie, môžeš skontrolovať koberec na oboch stranách v blízkosti krytu ohrievača, pod autom alebo ho rozobrať v kabíne a nájsť drenážne potrubie klimatizačného systému a skontrolovať či sú suché alebo nie, ak sú mokré, uisti sa, že sú mokré od nemrznúcej zmesi a nie len od kondenzátu, takže tá nemrznúca zmes chutí sladko.
    Odpovedať
    • PEUGEOT 407 SW (6E_) 1.6 HDi 110
      @Miloššík @Viliam Jan 29, 2023
      Člen
      bude to asi v motorovej časti lebo zápach nie je a ani vlhkosť…
      Odpovedať

Príspevky môžu komentovať registrovaní užívatelia

Nainštalujte si aplikáciu AUTODOC CLUB!

Váš osobný správca nákladov na auto, tipy na údržbu auta, pripomienky o nadchádzajúcich udalostiach a servisných intervaloch, pokyny k svojpomocnej oprave – všetko vo vašom smartphone.

Autodoc CLUB app qr-code
Skenovať

Pre stiahnutie aplikácie:

Autodoc CLUB App icon