Späť na témy

Auto neštartuje. BMW 3 Touring (E91) (12.2004 - 06.2012)

@user_3909277
13.09.2025 08:21
Člen

Zdravím, potreboval by som pomoc ohľadom môjho auta, začalo sa to asi 3 dni dozadu keď som išiel ráno štartovať a namiesto toho aby sa začal štartér pretáčať tak iba cvakal. Vtedy som si povedal že to bude asi akumulátorom a dal som tomu ešte pár pokusov. Asi na 10 pokus auto naštartovalo na brnk a v ten deň som už nemal problém naštartovať. Postupom času sa to začalo zhoršovať a auto štartovalo az po nejakych 50 cvaknutiach. A dnes som sa dostal do takej situácie že auto už nedokázalo naštartovať a štartér len cvakal. (štartér je pomerne nový) Tak som skúsil štartovať za pomoci boostera a to tiež nepomohlo. Skúsil som to ešte normalne cez káble a vtedy bol scenár taký že štartér sa začal konečne pretáčať ale aj napriek tomu nedokázal naštartovať motor. Snažil som sa nájsť nieco na internete či sa s tým náhodou niekto nestretol ale bolo to márne. Skontroloval som poistky od palivového čerpadla, Car Access Systém (CAS) – imobilizér je momentálne moje najväčšie podozrenie (poistkám nič nebolo). Na prístrojovke mi nepíše že by bol nejaký problem. A preto by som chcel niekoho z vás poprosiť že ak ste sa s tým niekto stretli tak či by ste mi vedeli poradiť.

Predom ďakujem.

Tomáš.

Zahájená

13.09.25

Posl. odpoveď

17.09.25

Odpovede

2

Zobrazenia

145

• @Dušan Dušek
    15.09.2025 14:50
    @user_3909277
    AUTODOC expert
    Problém so štartérom. Príznaky (cvaknutie, ale žiadna rotácia) naznačujú chybný solenoid štartéra, aj keď je štartér nový.
    Čo robiť:
    - Skontrolujte kontakty: Vyčistite a dotiahnite všetky svorky na batérii a štartéri.
    - Diagnostika: Ak sú kontakty v poriadku, problém je s najväčšou pravdepodobnosťou v samotnom štartéri. Možno bude potrebné ho vymeniť alebo opraviť.
  • @user_3909277
    17.09.2025 09:24
    @user_3909277
    Člen
    Nakoniec som zistil že som mal skrat na kladnom kábli ako hlavný prívod na štartér (samozrejme ze som túto svorku dotiahol). A skrz tento skrat sa zablokoval imobilizér, cez diagnostiku to je otázka pár minut a auto je znova pojazdné. Ak ma niekto tento problém dúfam že vám to pomôže.
Autodoc CLUB App icon
Je čas na výmenu dielov? Získaj ešte výhodnejšie ponuky v našej nákupnej aplikácii.
Skenovať QR kód pre aplikáciu AUTODOC CLUB
NASKENUJ MA