Späť na témy

nastavenie svetlometov
ALFA ROMEO

  • @holubovaanna Oct 02, 2020
    Člen

    ako si sami správne nastaviť svetlomety a ich svetlo?

    Odpovedať

    Zahájená

    02.10.20

    Posl. odpoveď

    05.10.20

    Odpovede

    2

    Zobrazenia

    323

  • @borishorvathova Oct 04, 2020
    Člen

    Takže ste napríklad vymenili žiarovku v jednom zo svetlometov. či správne svieti, môžete skontrolovať priamo v obchode.
    Stačí vyjsť až k stene vo vzdialenosti asi päť metrov a zapnúť stretávacie svetlo
    (je dobré, ak je súmrak alebo noc, ale cez deň je v zásade na takúto vzdialenosť možné vidieť svetelný lúč) a skontrolujte či vaše svetlá svietia synchrónne.
    Nie je to ťažké urobiť odrazom na stene. Hlavná vec je, že plošina, na ktorej auto stojí, by mala byť viac-menej rovnomerná.
    Ak rozdiel vo výške lúča od svetlometu, v ktorom bola žiarovka vymenená, za žiarovku, v ktorej sa žiarovka nezmenila, nie je viditeľný, máte šťastie, nemusíte ho nastavovať.
    Ak svetlomet svieti trochu nižšie alebo vyššie, potom najskôr skontrolujte, či je žiarovka na svojom mieste. Ak lampa zreteľne sedí ma svojom meste, ale svieti na nesprávnom mieste, pokračujte v nastavovaní.
    K tomu je na svetlomete špeciálna skrutka, pomocou ktorej môžete ľahko buď spustiť alebo zdvihnúť svetelný lúč. Mimochodom, aby ste pochopili, či svetlomety vášho auta svietia správne, v zásade stačí požiadať osobu, aby sa postavila pred auto vo vzdialenosti piatich metrov.
    Pri správne nastavených svetlometoch bude čiara rozhrania približne na úrovni kolien.

    Odpovedať
  • @albina38 Oct 05, 2020
    Člen

    môžete sa však stretnúť s tým, že úprava nemusí pre vás fungovať. V takom prípade je samozrejme lepšie obrátiť sa na službu.
    Podľa pravidiel musí byť pred nastavením svetlometov na špeciálnej výbave skontrolovaný a vyrovnaný tlak v pneumatikách, úplne naplnená palivová nádrž a ďalšie plniace nádrže, za volantom musí byť vodič alebo jemu podobná osoba, stlačené pruženie a nastavená manuálna regulácia dosahu svetlometov do polohy „0“.
    Iba v takom prípade je možné zaručiť stopercentný výsledok. Mimochodom, posledný bod je jedným z predpokladov akejkoľvek úpravy.

    Odpovedať

Príspevky môžu komentovať registrovaní užívatelia

Nainštalujte si aplikáciu AUTODOC CLUB!

Váš osobný správca nákladov na auto, tipy na údržbu auta, pripomienky o nadchádzajúcich udalostiach a servisných intervaloch, pokyny k svojpomocnej oprave – všetko vo vašom smartphone.

Autodoc CLUB app qr-code
Skenovať

Pre stiahnutie aplikácie:

Autodoc CLUB App icon