Späť na témy

Neuzamykajú sa pravé zadné dvere HYUNDAI i20 Hatchback (GB, IB)

HYUNDAI i20 Hatchback (GB, IB) 1.4
R. H.
23.04.2023 17:45
Člen
Pri uzamykaní dverí za jazdy, ale aj pri odstavení auta za často neuzamknu pravé zadné dvere. Aby sa uzamknu, je potrebné pootočiť kľúčom, alebo skrutkovačom koliesko v zámku dverí. Potom sa dvere uzamknu.  Následne je možné auto zamykať aj dialkovym ovládaním a funguje to, až pokiaľ sa tieto dvere neotvoria. Podotýkam, že detská poistka je inde  Prosím vás, čo je to koliesko a na čo slúži? Jedná sa o poruchu zámku dverí?

Zahájená

23.04.23

Posl. odpoveď

26.04.23

Odpovede

2

Zobrazenia

358

• @Jakub
    26.04.2023 17:15
    Člen
    Nerozumiem, aký druh kolieska, ale s najväčšou pravdepodobnosťou je to problém v samotnom zámku alebo v jeho nastavení. Odporúčam vám, aby ste sa obrátili na svojho mechanika, aby sa na všetko presnejšie pozrel.
    • HYUNDAI i20 Hatchback (GB, IB) 1.4
      R. H.
      26.04.2023 23:00
      @Jakub
      Člen
      Keby som vedel, o aký druh kolieska ide, tak by som sa to tu nepýtal. Je veľmi podobné detskej poistke, ale tá je inde. Je to proste otočné koliesko v zámkovom mechanizme v pravých zadných dverách. Má výrez na vloženie skrutkovača, alebo kľúča, ktorými sa dá pootočiť a tým uzamknúť dvere. Pozri obrázok. A sem som sa obrátil najskôr preto, aby som skúsil zistiť, čim moze byť spôsobené neuzamykanie dverí a skúsil to opraviť sám. Obrátiť sa na mechanika napadlo aj mňa, len som obyčajný Slovak a nemôžem si za konzultáciu dovoliť zaplatiť 80-100€ a mechanik, aby zarobil mi poradí výmenu zámky, ktorá stojí 80-130€ plus robota aspoň 50€. To radšej pri každom zamknuti auta vyskúšam, či tie dvere zamklo a ak nie pootocim tým kolieskom a budú zamknuté. Ináč to koliesko je vidieť na priloženej fotke, aj v lo videu. Tu je link
      https://youtu.be/r7yTGouT12w
Autodoc CLUB App icon
Je čas na výmenu dielov? Získaj ešte výhodnejšie ponuky v našej nákupnej aplikácii.
Skenovať QR kód pre aplikáciu AUTODOC CLUB
NASKENUJ MA