AUTODOC FÓRUM / Diskusie o autách podľa značky / HYUNDAI / Neuzamykajú sa pravé zadné dvere

Späť na témy

Neuzamykajú sa pravé zadné dvere
HYUNDAI i20 Hatchback (GB, IB)

  • HYUNDAI i20 Hatchback (GB, IB) 1.4
    @user_1553497 Apr 23, 2023
    Člen
    Pri uzamykaní dverí za jazdy, ale aj pri odstavení auta za často neuzamknu pravé zadné dvere. Aby sa uzamknu, je potrebné pootočiť kľúčom, alebo skrutkovačom koliesko v zámku dverí. Potom sa dvere uzamknu.  Následne je možné auto zamykať aj dialkovym ovládaním a funguje to, až pokiaľ sa tieto dvere neotvoria. Podotýkam, že detská poistka je inde  Prosím vás, čo je to koliesko a na čo slúži? Jedná sa o poruchu zámku dverí?
    Odpovedať

    Zahájená

    23.04.23

    Posl. odpoveď

    26.04.23

    Odpovede

    2

    Zobrazenia

    135

  • @Jakub Apr 26, 2023
    Člen
    Nerozumiem, aký druh kolieska, ale s najväčšou pravdepodobnosťou je to problém v samotnom zámku alebo v jeho nastavení. Odporúčam vám, aby ste sa obrátili na svojho mechanika, aby sa na všetko presnejšie pozrel.
    Odpovedať
    • HYUNDAI i20 Hatchback (GB, IB) 1.4
      @user_1553497 @Jakub Apr 26, 2023
      Člen
      Keby som vedel, o aký druh kolieska ide, tak by som sa to tu nepýtal. Je veľmi podobné detskej poistke, ale tá je inde. Je to proste otočné koliesko v zámkovom mechanizme v pravých zadných dverách. Má výrez na vloženie skrutkovača, alebo kľúča, ktorými sa dá pootočiť a tým uzamknúť dvere. Pozri obrázok. A sem som sa obrátil najskôr preto, aby som skúsil zistiť, čim moze byť spôsobené neuzamykanie dverí a skúsil to opraviť sám. Obrátiť sa na mechanika napadlo aj mňa, len som obyčajný Slovak a nemôžem si za konzultáciu dovoliť zaplatiť 80-100€ a mechanik, aby zarobil mi poradí výmenu zámky, ktorá stojí 80-130€ plus robota aspoň 50€. To radšej pri každom zamknuti auta vyskúšam, či tie dvere zamklo a ak nie pootocim tým kolieskom a budú zamknuté. Ináč to koliesko je vidieť na priloženej fotke, aj v lo videu. Tu je link
      Odpovedať

Príspevky môžu komentovať registrovaní užívatelia

Nainštalujte si aplikáciu AUTODOC CLUB!

Váš osobný správca nákladov na auto, tipy na údržbu auta, pripomienky o nadchádzajúcich udalostiach a servisných intervaloch, pokyny k svojpomocnej oprave – všetko vo vašom smartphone.

Autodoc CLUB app qr-code
Skenovať

Pre stiahnutie aplikácie:

Autodoc CLUB App icon