VVT
TOYOTA Verso (_R2_)

  • @user_1857221 Sep 10, 2023
    Člen
    Vie mi niekto poradiť?
    Verso 1,8/ benzínové  118kW 2015.
    ráno prejdem asi 3 km, vždy na rovnakom mieste pri jazde dolu kopcom keď mám nohu z plynu dolu / motor je už zohriaty/ hodí ma núdzového režimu a vypíše chybu solenoid na sacej vačke. Teraz najnovšie dalo aj riadiaciu jednotku, alebo či to je servo na náklon vačky, na jej konci… každopádne to vyzerá akoby buď bolo niečo priseknuté, alebo akoby už riedky olej po zohriatí nechcel prišponovať rozvodovú reťaz /auto má 200.000km možno je už volnejšia reťaz a nestíha vykorigovať napnutie a ten sviniar na vačke to zaznamená…lebo keď auto preštartujem ide hneď normálne, len svieti chyba motora a ABS, po polhodinovom státí, alebo piatom zresetovaní prestane svietiť, chybu si pamätá, ale nie je to už tá pohodlná jazda. Režim Sport som ani občas nepoužíval
    Odpovedať

    Zahájená

    10.09.23

    Posl. odpoveď

    19.09.23

    Odpovede

    1

    Zobrazenia

    117

  • @Moravčik Sep 19, 2023
    Člen
    Ahoj. Môžete mať problém s ventilom VVTI. Na začiatok odporúčam pozrieť si návod na opravu auta, ako ho odstrániť a vyčistiť, ak to nepomôže, tak ho vymeňte.
    Odpovedať

Príspevky môžu komentovať registrovaní užívatelia

Nainštalujte si aplikáciu AUTODOC CLUB!

Váš osobný správca nákladov na auto, tipy na údržbu auta, pripomienky o nadchádzajúcich udalostiach a servisných intervaloch, pokyny k svojpomocnej oprave – všetko vo vašom smartphone.

Autodoc CLUB app qr-code
Skenovať

Pre stiahnutie aplikácie:

Autodoc CLUB App icon