Späť na témy

Golf 4 1.9 tdi 66kw VW Golf IV Hatchback (1J1)

@user_2273543
24.02.2024 22:40
Člen
Dobrý deň mám otázku vlastním auto značky vw golf 4 1.9tdi 66kw a mám problém zo zaradením 5 stupňa na prevodovke  od 1 stupňa  do 4 stupňa nie je problem  no akonahle chcem zaradit do 5 stupňa  doslova mi vyskoči zo zaradení a musim zaradit do 4-ky opäť a moja otázka je či je problém iba v kulise alebo celej prevodovke 

Zahájená

24.02.24

Posl. odpoveď

28.10.25

Odpovede

4

Zobrazenia

261

• @Filip
    26.02.2024 11:12
    Člen
    S najväčšou pravdepodobnosťou je problém v prevodovke a je potrebné ju opraviť. Ale nemôžem si byť istý, takže skontrolujte všetko, prevodovku aj tiahlo.
  • VW GOLF IV (1J1) 1.9 TDI
    R. s.
    27.10.2025 17:05
    Člen
    dobri den mam taku otasku ako sa vimeni soinac spiatockovich svetiel FEBI BILSTEIN 21760 Spínač cúvacích svetiel
    • @Dušan Dušek
      28.10.2025 08:33
      R. s.
      AUTODOC expert
      Výmena spínača (snímača) cúvacích svetiel (FEBI BILSTEIN 21760) na vašom vozidle VW Golf IV 1.9 TDI je jednoduchý postup, pretože snímač sa nachádza priamo na prevodovke.

Tu sú rýchle kroky:

Prístup: Zdvihnite prednú časť vozidla (najlepšie stranu vodiča) a podoprite ju.

Umiestnenie: Snímač sa nachádza na hornej alebo prednej strane skrine prevodovky, zvyčajne prístupný zospodu alebo pod kapotou.

Odpojenie: Odpojte elektrický konektor od snímača.

Demontáž: Pomocou otvoreného kľúča alebo nástrčného kľúča vhodnej veľkosti (často 22 mm) odstráňte starý snímač.

Pozor: Pri demontáži snímača buďte pripravení na malý únik prevodovej kvapaliny!

Nainštalujte nový snímač: Zaskrutkujte nový snímač FEBI BILSTEIN 21760 (uistite sa, že má O-krúžok alebo tesnenie) a utiahnite ho.

Pripojenie: Znovu pripojte elektrický konektor.

Kontrola: Spustite auto a skontrolujte cúvacie svetlá.

Toto je jedna z tých „radostí“, kde vás VW nenúti rozobrať polovicu interiéru auta kvôli maličkému senzoru.
  • @Dušan Dušek
    28.10.2025 07:54
    @user_2273543
    AUTODOC expert
    Mohlo by to byť synchronizátor prevodovky. Prevodovku je potrebné rozobrať.
Autodoc CLUB App icon
Je čas na výmenu dielov? Získaj ešte výhodnejšie ponuky v našej nákupnej aplikácii.
Skenovať QR kód pre aplikáciu AUTODOC CLUB
NASKENUJ MA