Vyhlásenie o odmietnutí zodpovednosti
Ako vymeniť predné jednotka prużenia, tlmič prużenia na Ford Fiesta JA8 – návod na výmenu
stiahnutí:
1
Zobrazenia:
20
Dôležité!
Tento proces výmeny môžete použiť pre model:
FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6 Ti, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.4 TDCi, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.25, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.25, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6 TDCi, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.4, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6 Ti, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.4 TDCi, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6 TDCi, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6 TDCi, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.0, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.0 EcoBoost, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.0 EcoBoost, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6 Ti, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.0 … Zobraziť viac
Postup sa môže mierne meniť podľa dizajnu auta.
FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6 Ti, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.4 TDCi, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.25, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.25, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6 TDCi, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.4, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6 Ti, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.4 TDCi, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6 TDCi, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6 TDCi, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.0, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.0 EcoBoost, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.0 EcoBoost, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6 Ti, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.0 … Zobraziť viac
Postup sa môže mierne meniť podľa dizajnu auta.
Ako vymeniť vzperu predného tlmiča na FORD FIESTA JA8 [NÁVOD AUTODOC]

Všetky diely, ktoré potrebujete vymeniť – Tlmič pruzenia pre Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) a iné modely FORD
Tlmič pérovania
Alternatívne produkty

Drôtená kefa
Sprej WD-40
Čistič bŕzd
Medené mazivo
Kombinačný kľúč č.13
Kombinačný kľúč č.15
Kombinačný kľúč č.18
HEX nástavec č. H6
Nástavec č. 10
Nástavec č. 13
Nástavec č. 15
Nástavec č. 18
Úderová rázová hlavica na matice kolies č.19
Ráčňový kľúč
Momentový kľúč
Nástroj na odstránenie spony
Hydraulický pružinový kompresor
Hydraulický prevodový zdvihák
Chránič blatníka
Klin pod koleso auta
Výmena: jednotka prużenia, tlmič prużenia – Ford Fiesta JA8. Tip od odborníkov z AUTODOC:
- Obe vzpery tlmičov predného odpruženia je potrebné vymeniť spolu.
- Proces výmeny je rovnaký pre ľavú a pravú vzperu tlmiča na prednom zavesení kolies.
- Celý postup práce vykonajte pri vypnutom motore.
Výmena: jednotka prużenia, tlmič prużenia – Ford Fiesta JA8. Odporúčaný postup krokov:
- Krok 1Otvorte kapotu.
- Krok 2Na ochranu laku a farby a plastových prvkov auta použite ochranné kryty na blatníky.
- Krok 3Vyčistite upevňovacie prvky vrchného ložiska vzpery tlmiča. Použite drôtenú kefu. Použite sprej WD-40.
- Krok 4Uvoľnite vrchný upevňovací prvok ložiska vzpery tlmiča. Použite kombinačný kľúč č.13.
- Krok 5Kolesá auta zaistite pomocou klinov.
- Krok 6Uvoľnite upevňovacie skrutky kolesa. Použite rázový nástavec na koleso č. 19.
- Krok 7Zodvihnite prednú časť vozidla a zaistite vozidlo na podperách.
- Krok 8Odskrutkujte skrutky kolies.AUTODOC odporúča:Dôležité! Pri odskrutkovávaní upevňovacích skrutiek držte koleso. Ford Fiesta JA8
- Krok 9Odstráňte koleso.
- Krok 10Vyčistite upevňovacie prvky vzpery stabilizátora. Použite drôtenú kefu. Použite sprej WD-40.
- Krok 11Odskrutkujte upevnenie spájajúce vzperu stabilizátora k vzpere tlmiča. Použite nástavec č.15. Použite ráčňový kľúč.
- Krok 12Odstráňte stabilizačnú tyč.
- Krok 13Odpojte vodiče snímača ABS. Použite nástroj na odstránenie spony.
- Krok 14Vyčistite upevňovacie prvky spájajúce brzdovú hadičku k tlmiču. Použite drôtenú kefu. Použite sprej WD-40.
- Krok 15Odpojte držiak brzdovej hadičky od vzpery tlmiča. Použite nástavec č.10. Použite ráčňový kľúč.
- Krok 16Odpojte brzdovú hadičku zo vzpery tlmiča.
- Krok 17Vyčistite upevňovacie prvky spájajúce vzperu tlmiča a hlavu ložiska čapu kolesa. Použite drôtenú kefu. Použite sprej WD-40.
- Krok 18Odskrutkujte spodný upevňovací prvok spájajúci vzperu tlmiča a hlavu ložiska čapu kolesa. Použite kombinačný kľúč č.15. Použite nástavec č.18. Použite ráčňový kľúč.
- Krok 19Podoprite kĺb riadenia. Použite zdvihák s hydraulickými prevodmi.
- Krok 20Odstráňte upevňovacie skrutky.
- Krok 21Odpojte kĺb riadenia od vzpery tlmiča.
- Krok 22Odskrutkujte upevňovacie prvky na vrchnej strane uloženia vzpery tlmiča.AUTODOC odporúča:Ford Fiesta JA8 – Pre vyhnutie sa zraneniu držte vzperu zavesenia kolies pri odskrutkovávaní upevňovacích skrutiek.
- Krok 23Odstráňte vzperu zavesenia kolies.
- Krok 24Nastavte vzperu tlmiča na zariadenie pre stlačenie pružiny.Výmena: jednotka prużenia, tlmič prużenia – Ford Fiesta JA8. AUTODOC odporúča:Majte na pamäti, že pri použití zariadenia na stlačenie pružiny musia byť pružiny bezpečne uložené a stlačené na protiľahlých stranách.Zaistite správnu polohu pružiny prstenci.Uistite sa, že vinuté pružiny sú pevne spojené s ich uloženiami.
- Krok 25Stlačte pružinu.
- Krok 26Natrite tyč vzpery tlmiča. Použite drôtenú kefu. Použite sprej WD-40.
- Krok 27Odstráňte skrutku piestnice vzpery. Použite imbusový kľúč č. H6. Použite nástavec č.18. Použite ráčňový kľúč.
- Krok 28Odstráňte vrchné uloženie vzpery.
- Krok 29Odstráňte prachový návlek tlmiča a doraz tlmiča.
- Krok 30Uvoľnite vinutú pružinu.
- Krok 31Odstráňte pružinu.AUTODOC odporúča:Výmena: jednotka prużenia, tlmič prużenia – Ford Fiesta JA8. Pozorne skontrolujte uloženie tlmiča, manžetu a doraz tlmiča. Podľa potreby ich vymeňte.
- Krok 32Odstráňte starý tlmič z hydraulického kompresora na vinuté pružiny.Výmena: jednotka prużenia, tlmič prużenia – Ford Fiesta JA8. Tip:Pred inštaláciou ručne stlačte nový tlmič aspoň 3-5 krát.Krok 33Nainštalujte nový tlmič na hydraulický kompresor na vinuté pružiny.
- Krok 34Nainštalujte pružinu na tlmič.
- Krok 35Stlačte pružinu.
- Krok 36Nainštalujte návlek proti prachu a doraz na nový tlmič.
- Krok 37Nainštalujte vrchný držiak pružinovej vzpery a ložisko vzpery.
- Krok 38Upevnite maticu piestu vzpery tlmiča. Použite imbusový kľúč č. H6. Použite nástavec č.18. Použite momentový kľúč. Utiahnite ju krútiacim momentom 48 Nm.Výmena: jednotka prużenia, tlmič prużenia – Ford Fiesta JA8. Tip od odborníkov z AUTODOC:Uistite sa a skontrolujte, že pružina je inštalovaná správne. Zabráňte jej vychýleniu.
- Krok 39Uvoľnite pružinu.
- Krok 40Natrite tyč vzpery tlmiča. Použite medené mazivo.
Bol tento návod užitočný?
Prosím, ohodnoťte tento návod na úrovni od 1 do 5. Ak máte nejaké otázky, neváhajte sa nás opýtať.
Hlasy od používateľov: 0
Potrebujete nové pneumatiky?
Zistite, ktoré veľkosti pneumatík a diskov sú kompatibilné s modelom FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8)
Obľúbené návody na údržbu modelu Ford Fiesta Mk6
Kompletné návody pre výmenu súčiastky Tlmiče perovania na rôznych modeloch FORD FIESTA
Odomknite svojho asistenta údržby auta!
Sledujte svoje výdavky, spravujte záznamy, plánujte výmeny a mnoho ďalšieho.
Tipy a triky pre FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8)
Zobraziť viac
- TOP 4 produkty na čistenie karosérie | AUTODOC tipy
- 5 chýb pri čistení interiéru auta | AUTODOC tipy
- 5 tipov pre nových vodičov | AUTODOC tipy
- Ako nafarbiť brzdový strmeň | AUTODOC tipy
Najčastejšie menené autodiely na aute FORD FIESTA
Je čas na výmenu dielov? Získaj ešte výhodnejšie ponuky v našej nákupnej aplikácii.

NASKENUJ MA