Preblikavanie svetiel pri točení volantom FORD C-Max (DM2) (02.2007 - 09.2010)
- FORD C-MAX (DM2) 1.8 TDCiC. H.29.09.2025 16:46ČlenFord Cmax 1.8 tdci 2008
@Dušan Dušek30.09.2025 13:49C. H.AUTODOC expertĎalšou možnosťou je, že zlyhal spínač stĺpika riadenia. S najväčšou pravdepodobnosťou ho treba najskôr skontrolovať alebo vymeniť.- FORD C-MAX (DM2) 1.8 TDCiC. H.30.09.2025 19:10@Dušan DušekČlenTen som už vymenil ,najprv sa pokazil tak som ho vymenil a odvtedy to začalo blikať ,potom som ho dal ešte raz vymeniť no nepomohlo
Jeden autoservis mi povedal že to môže byť servočerpadlo
Je pod pravým svetlom a vydáva čudný zvuk hlavne keď točím volantom
Neviem či je to normálne alebo či odchádza
Volantom ide točiť ľahko nie je s tým problém
@Dušan Dušek01.10.2025 10:18C. H.AUTODOC expertÁno, váš problém s blikaním svetiel pri otáčaní volantu (aj pri voľnobehu) a kolísaním otáčok motora je veľmi typický pre problém súvisiaci so zaťažením systému posilňovača riadenia, ktorým je pravdepodobne mechanické čerpadlo poháňané remeňom.
Keďže ste už vymenili alternátor, batériu a spínač stĺpika riadenia (čo vylučuje najzrejmejšie príčiny kolísania napätia), musíte sa zamerať na systém, ktorý vytvára zaťaženie pri otáčaní.
Začnite výmenou kvapaliny posilňovača riadenia a jej odvzdušnením. Ak to nepomôže, pravdepodobne budete musieť vymeniť čerpadlo posilňovača riadenia. Toto je bežný problém, ktorý spôsobuje presne tieto príznaky.

Zdravím
Mam taky problem ze ked tocim volantom tak mi preblikavaju vsetky svetla vonkajsie aj vnutorne pri jazde aj na volnobehu
Ked drzim volant v strede rovno tak nepreblikavaju
Nedavno som menil alternator a baterku ale aj tak sa problém nevyriesil
Vsimol som si ze ked tocim volantom na volnobehu tak mierne zakolisaju otacky