STK poskodeny termostat FORD
@David08.11.2024 09:41ČlenAk termostat fungoval správne, nie je potrebné zatvárať vetrací otvor a kapotu. Termostat sa s najväčšou pravdepodobnosťou časom opotreboval a zlyhal, a pretože prúdenie vzduchu bolo uzavreté, motor sa zohrial ako zvyčajne, tlak v chladiacom systéme stúpol a praskol na najslabšom mieste, myslím, že stačí vymeniť termostat a všetko bude v poriadku a nie je potrebné zatvárať prúdenie vzduchu, ak všetko funguje správne, potom nebude ani pomyslenie na to, aby sa niečo uzavrelo.

Ak by niekto vedel odpovedat, budem vdacna.
Bola som na STK. S 8 rocnym Galaxikom 1,9 88kw. Auto v perfektnom stave, ktore pred kupou pochvalili aj v autorizivanom servise, kde som ho nechala komplet pozriet a poctivo sa mu venovali cez hod. Tichy chod, motor krasne isiel, vyborna spotreba, ziadne prehrievanie. Technik STK tiez pochvalil technicky stav. Potom ale prisla emisna. Asi nikdy nepochopim metodiku turovat naftovy motor do nepricetna. Chapem ze emisie zmerat treba, ale nikto takto nejazdi. No a termostat to nedal. Neviem ci nepomohlo aj to, ze auto malo zavrete fukare a aj kapotu.
Az ked som vysla z haly na parkovisko prisuel technik, ze vytiekla chladiaca zmes a pokusal sa cast termostatu spojit.vid.foto. Otazka, mohlo toto sposobit jeho zaobchadzanie pri emisnej? Inak oboma kontrolami auto preslo a dostala som papiere, paradoxne na auto, ktore u nich na zostalo nepojazdne. Dakujem za odpovede k veci.